Modernizacja ogólnodostępnego placu zabaw zlokalizowanego w dzielnicy Pogórze Górne, w sąsiedztwie bloków przy ulicy Romanowskiego 30,34,36 i 38. – BO Gdynia

Modernizacja ogólnodostępnego placu zabaw zlokalizowanego w dzielnicy Pogórze Górne, w sąsiedztwie bloków przy ulicy Romanowskiego 30,34,36 i 38.

Strona Główna Strzałka w breadcrumbie Złożone projekty Strzałka w breadcrumbie Modernizacja ogólnodostępnego placu zabaw zlokalizowanego w dzielnicy Pogórze Górne, w sąsiedztwie bloków przy ulicy Romanowskiego 30,34,36 i 38.

Kropeczki jako tło strony

Autor projektu:

Imię i nazwisko: Ag0szka Gorlik

ID projektu:

2020/76

Status

Zakwalifikowany do głosowania

Lokalizacja projektu:

Opis:

Projekt przewiduje przebudowę istniejącego placu zabaw zlokalizowanego na działce nr 1442, pomiędzy blokami przy ulicy Romanowskiego 30,34,36 i 38. Wniosek dotyczy modernizacji placu zabaw, aby mogły z niego korzystać dzieci w wieku od 1 roku do około 12 lat. Dzięki zeszłorocznej edycji BO (wygrany projekt na modernizację placu zabaw przy ulicy Romanowskiego 52, 54 i 56), obecny projekt to już druga możliwość rewitalizacji przestrzeni dla najmłodszych oraz ich opiekunów w naszej dzielnicy.
W ramach inwestycji przewiduje się: przygotowanie terenu i przeorganizowanie istniejącej przestrzeni, wykonanie nowej nawierzchni, montaż ogrodzenia z furtkami, a także ławek, koszy na śmieci oraz tablicy z regulaminem placu zabaw, demontaż starych urządzeń zabawowych oraz zakup i montaż nowych (np. zestawy zabawowe, zestaw sprawnościowy, huśtawki wahadłowej podwójnej z oparciem i bez oparcia, bujak sprężynowy z oparciem, huśtawka typu bocianie gniazdo dostosowana do potrzeb dzieci niepełnosprawnych, karuzelę tarczową, piaskownicę ze stolikiem). Przy doborze urządzeń brane pod uwagę będzie zapewnienie możliwości dostępu i zabawy osobom z niepełnosprawnościami. 1/3 urządzeń zabawowych przewidzianych w projekcie placu zabaw będzie spełniać wymogi dostępności dla dzieci z niepełnosprawnością. Plac zabaw oraz zamontowane tam sprzęty będą posiadać wszystkie wymagane atesty i spełniać wszelkie normy bezpieczeństwa dla dzieci.
Atutem tej lokalizacji jest znajdująca się już zieleń oraz bezpieczny teren między blokami, nie sąsiadujący bezpośrednio z osiedlową ulicą.
Celem projektu jest stworzenie przyjaznego i funkcjonalnego miejsca dla dzieci i ich opiekunów.
W imieniu swoim oraz innych rodziców, gorąco zachęcam do głosowania na ten projekt.

Szacunkowa łączna wartość projektu

345420 zł

Załączniki