Modernizacja placu zabaw przy ul.Płk Dąbka 199 wraz z modernizacją ciągów pieszych i budową miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych przy placu zabaw oraz przy Przedszkolu – BO Gdynia

Modernizacja placu zabaw przy ul.Płk Dąbka 199 wraz z modernizacją ciągów pieszych i budową miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych przy placu zabaw oraz przy Przedszkolu

Strona Główna Strzałka w breadcrumbie Złożone projekty Strzałka w breadcrumbie Modernizacja placu zabaw przy ul.Płk Dąbka 199 wraz z modernizacją ciągów pieszych i budową miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych przy placu zabaw oraz przy Przedszkolu

Kropeczki jako tło strony

Autor projektu:

Imię i nazwisko: Przemysław Radtke

ID projektu:

2020/116

Status

Zakwalifikowany do głosowania

Lokalizacja projektu:

81-155 Gdynia ul. Pułkownika Dąbka 197-205, Działka nr 1655

Opis:

Modernizacja placu zabaw przy ul.Płk Dąbka 199 wraz z dodatkowymi miejscami parkingowymi dla osób niepełnosprawnych. Celem projektu jest zmodernizowanie placu zabaw aby był bezpieczny, funkcjonalny, dobrze skomunikowany, ponadto żeby osoby niepełnosprawne mogły korzystać z placu zabaw oraz bezpiecznie dotrzeć do niego oraz zaparkować pojazd możliwie jak najbliżej placu zabaw. Etapem pierwszym będzie likwidacja istniejącego palcu zabaw. Kolejnym etapem będzie budowa bezpiecznego i ogrodzonego placu zabaw o powierzchni 400m2. W ogrodzonym placu zabaw będzie miedzy innymi piaskownica ze stolikiem zamontowanym w taki sposób, aby można było dojechać do niej wózkiem, huśtawka wahadłowa typu ,, bocianie gniazdo”, bujak sprężynowy z oparciem, trzy ławki z oparciami i podłokietnikami, dwa kosze na śmieci oraz zestaw zabawowy średni. Plac zabaw będzie graniczył z nowymi miejscami parkingowymi dla osób niepełnosprawnych. Nadmieniam iż w pobliżu placu zabaw znajduje się przedszkole samorządowe które aktualnie nie posiada własnych miejsc parkingowych dla osób niepełnosprawnych oraz publicznej drogi dojazdowej. Droga dojazdowa do przedszkola jest własnością mieszkańców i Spółdzielni RSM ,droga ta posiada ograniczone miejsca parkingowe wykorzystywane permanentnie przez osoby dojeżdżające do przedszkola. Zmodernizowany plac zabaw wraz z dodatkowymi miejscami parkingowymi dla osób niepełnosprawnych podniesie bezpieczeństwo oraz mocno poprawi komfort użytkowania zarówno placu zabaw jak i pobliskiej okolicy. W pobliżu placu zabaw zmodernizowane zostaną ciągi piesze prowadzące do placu zabaw tak aby osoby niepełnosprawne poruszające się na wózkach inwalidzkich miały równy chodnik do miejsc zabaw i rekreacji. Na realizacji tego projektu zyskają nie tylko dzieci pobliskich bloków i wieżowców ale również inni mieszkańcy gdyż przybędą nowe miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych których przy placu zabaw i przedszkolu obecnie nie ma, śmietniki, ławki , stojaki rowerowe. Modernizacja ta jest w dzielnicy Obłużu, a korzystać z niej będą mieszkańcy innych dzielnic dojeżdżający do przedszkola, którzy już od istnienia przedszkola korzystają z istniejącego starego placu zabaw.

Szacunkowa łączna wartość projektu

419600 zł

Załączniki