Budowa boiska wielofunkcyjnego w miejscu tzw. „kortu” za Wymiennikownią przy ul. Dedala lub między ul. Dedala 4 i 6 a skarpą – BO Gdynia

Budowa boiska wielofunkcyjnego w miejscu tzw. „kortu” za Wymiennikownią przy ul. Dedala lub między ul. Dedala 4 i 6 a skarpą

Strona Główna Strzałka w breadcrumbie Złożone projekty Strzałka w breadcrumbie Budowa boiska wielofunkcyjnego w miejscu tzw. „kortu” za Wymiennikownią przy ul. Dedala lub między ul. Dedala 4 i 6 a skarpą

Kropeczki jako tło strony

Autor projektu:

Imię i nazwisko: Piotr Kotulski

ID projektu:

2019/8

Status

Wybrany do realizacji

Lokalizacja projektu:

"Kort" za wymiennikownią CO przy ul. Dedala / teren między ul. Dedala a skarpą

Opis:

Projekt zakłada budowę boiska wielofunkcyjnego o wymiarach 36 x 18 m, modernizując tzw. „kort” lub „od zera” na wolnym terenie przy ulicy Dedala 4 i Dedala 6.

Typ boiska to multisport, który wykorzystuje tę samą powierzchnię do rozgrywania wielu dyscyplin. Odpowiednie malowanie i wyposażenie ma umożliwić grę w tenisa ziemnego, siatkówkę, koszykówkę, piłkę ręczną czy nożną.

Z faktu ograniczonego budżetu na dzielnicę Babie Doły proponuje się wykonanie powierzchni polipropylenowej. W przypadku uzyskania wsparcia, np. ze strony Gdyńskiego Centrum Sportu, preferuje się wykonanie powierzchni poliuretanowej.

Specyfikacja techniczna nawierzchni polipropylenowej:
– Opis – polipropylenowa nawierzchnia modułowa, wytwarzana przez formowanie wtryskowe w postaci odpornych na uderzenia płytek z tworzywa sztucznego.
– Rozmiar modułu (mierzony bez zatrzasków)– 25,4 cm x 25,4 cm x 1,8 cm grubości.
– Materiał – Specjalistyczna mieszanka kopolimeru polipropylenowego odpornego na uderzenia. Dodatek absorberu UV oraz antyutleniaczy zapewnia ochronę przed utratą
koloru, degradacją i utlenianiem tworzywa sztucznego. Płytki posiadają także dodatki antystatyczne redukujące nagromadzenie ładunków elektrostatycznych na użytkownikach boisk.
– Tekstura powierzchni – Specjalnie zaprojektowana otwarta siatka zapewniająca wysoką przyczepność w każdych warunkach.
– Mechanizm blokujący – System blokujący płyt umożliwia rozszerzanie i kurczenie się na skutek działania ciepła chroniąc jednocześnie przed odkształceniami powierzchni. Podłoże jest typu Lateral Forgiveness (z amortyzacją boczną).
– Kolory – Według wzornika kolorów.
– Konstrukcja nośna – Każda płyta jest umieszczana na 155 elementach poprzecznych. Zapewniają one stabilną podstawę oraz ugięcie w pionie.
– Ciężar modułu– 188 g
– Gwarancja 5 lat
Nawierzchnia posiada atest PZH, rekomendacje Instytut Techniki Budowlanej. Certyfikat ITF.

Preferowana lokalizacja to zastąpienie betonowego kortu przy ulicy Dedala 4. Gdyby jednak modernizacja nie była możliwa, należy wziąć pod uwagę wolny teren wzdłuż ulicy Dedala.

Szacunku dokonano na podstawie oferty firmy SPORT GRUPA Sp. z o.o. z dnia 13 marca 2019 r.
Załączone materiały pochodzą z ww. oferty.

Szacunkowa łączna wartość projektu

226260 zł

Załączniki